Informació tècnica

TERRENY

65 quilometres quadrats  en la Serralada litoral; muntanyes de 500 metres a tocar de la mar. Terreny força desnivellat, amb substrat de sauló, entre els 80 i 500 metres d’altitud, està cobert en la seva majoria per bosc amb pinedes de pi pinyer i d’alzina en general de bona penetrabilitat. Extensíssima xarxa de camins i corriols. Multitud de detalls que senyalen la presència humana des de temps immemorials; poblats ibèrics, coves, monuments, casalots i finques abandonades, castells, ermites, murs, mines, etc. La Serraladaes troba esquitxada de grans blocs de granit que proliferen en algunes zones de bosc donant un aspecte de laberint, en elles l’escalada en bloc ha trobat un autèntic paradís. Gran interfície urbana doncs, fins a 7 pobles i una gran extensió d’urbanitzacions esquitxen un mapa que obligarà a una lectura precisa i una bona elecció d’itinerari.
MAPA
  
SERRALADA LITORAL
Realitzat durant 2011 i 2012. 
Ampliat i revisat per a la prova hivern 2014-2015
Moltíssims detalls, molts més dels que són habituals en una mapa de rogaining.
El mapa no marca els diferents graus de penetrabilitat de la vegetació.
Hi ha grans finques privades que esquitxen el mapa i que s’han senyalat com a zona privada i zona prohibida alhora per facilitar la lectura i l’elecció dels itineraris als corredors
Escala 1:20.000
Equidistància entre corbes de nivell: 10 metres.
Impressió en A3+ per a les curses de 6 i 12 hores. 
Impressió en A3 (1;15.000) per a la popular de 3 hores.
El mapa no tindrà impresa llegenda, ni descripció de controls. La descripció de controls es donarà impresa a part.

Realització

El treball de camp i dibuix del mapa ha estat realitzat per Pep Mayolas i revisat per Eduard Garcia.

Criteris / comentaris

La cartografia és generalitzada com correspon a un mapa de rogaining. Tot i això és un mapa que té molt més detall del que sol ser habitual. Presenta un treball de camp exhaustiu en moltes zones.
Finques privades. Hi ha grans finques privades que esquitxen el mapa, s'han senyalat com a zona privada i zona prohibida a l'hora per fer més fàcil la lectura i l'elecció d'itineraris. El pas per elles és completament innecessari, està totalment prohibit i implicarà la desqualificació de l'equip.
És consideren zones prohibides aquelles que marca el mapa, tinguin o no tanques i cartells de pas prohibit. En canvi existeixen camins i pistes i zones forestals  tancats amb cadenes i amb vells cartells de pas prohibit que són perfectament transitables sempre que el mapa no indiqui el contrari.
Camins i corriols, s’han marcat gairebé la totalitat d'aquests. En zones de pas fàcil i on els corriols es multipliquen, s’ha simplificat. Els corriols poc precisos només s’han dibuixat allà on són imprescindibles per salvar zones de vegetació.
Tanques; s’han marcat totes aquelles que són significatives per la cursa. Els símbols de tanca passable o tanca en runes impliquen que aquestes es poden passar, normalment sense dificultat. El símbol de tanca impassable implica que està prohibit passar-la encara que sigui possible en el terreny
Rieres. Recordeu que la vegetació de les rieres no està cartografiada, moltes d'elles són infranquejables i molt poques permeten un pas còmode.
Roques; només s’han marcat aquelles que són importants per a la lectura de cursa o properes a fites. Això vol dir que només apareixen els elements més rellevants. A les zones d'atac o properes a fites tindreu una bona representació cartogràfica dels elements, aquest criteri no es mantindrà a la resta del mapa.

TRAÇATS

34 controls cursa de 3 hores. 64 controls cursa de 6/12 hores.
Traçat segons estàndards internacionals. No es podran fer totes la fites però els guanyadors  de la prova de 12 hores estaran a prop d'aconseguir-ho.
Traçat complex que obliga a una bona gestió del desnivell. Serà necessari una bona estratègia de carrera que optimitzi les zones a visitar i quines fites deixar de cada àrea en funció de la capacitat física i tècnica dels corredors.

Certes zones i en general la part nord del mapa, especialment al voltant del poble d'Òrrius tenen una major densitat de fites. Aquest aspecte cal tenir-lo en compte a l'hora d'anar valorant el ritme de carrera.HASH HOUSE

A la fita 66. 
Horari d'obertura; de 10.00 a 18.00.
Aigua, begudes diverses, beguda energètica Nutrisport. Menjar salat i dolç.
Contacte amb la organització.


AIGUA

Imprescindible una bona gestió de l'aigua, serà obligatori sortir amb 2 litres com a mínim.
La zona Oest té poques possibilitats de proveir-nos d'aigua . L'única font amb garanties es troba en el poble de Vallromanes a l'extrem sud-oest.
Els símbols got indiquen fonts on es pot omplir els camelbags sense pegues. Els símbols de mig got indiquen fonts d'emergència de cabal molt escàs que en alguns casos poden estar seques

MOSQUITS

Nombrosa presència de mosquit tigre, especialment a les zones obagues. Si sou al·lèrgics us recomanem l'ús d'un repel·lent. De fet, la presència d'aquest insectes només és perceptible quan estem parats. Els corredors que es moguin fluidament ni els notaran. 


SPORTIDENT


El cronometratge de la cursa es farà amb el sistema Sportident. El xip Sportident caldrà dur-lo lligat al canell durant tota la cursa, amb un precinte facilitat per l’organització. Si un participant trenca el precinte, tot l’equip quedarà desqualificat. El precinte únicament es retirarà per l’organització a l’arribada. Cada membre de l’equip haurà de disposar del seu propi xip Sportident i tots els membres  hauran de validar els controls amb una diferència màxima d’un minut. L'esportista és el responsable de tenir una tarja amb suficient capacitat per registrar els controls que visitarà (Si 6, 10 ó 11). Si 9 màxim de 50 memòries.


MATERIAL OBLIGATORI. CURSES DE 6 I 12 HORES

Per corredor: 
o Motxilla.
o Bidó o  bossa d’aigua amb un mínim de 2 l. d’aigua 
o Menjar i provisions d’emergència 
o Jaqueta impermeable o tallavents 
o Sportident 
o Frontal .

Per equip:
o Xiulet 
o Manta tèrmica 
o Brúixola 
o Farmaciola 
o Telèfon mòbil que s’ha donat al formulari de la inscripció. 


No hi haurà material obligatori per a la cursa popular de 3 hores però recomanem que els corredors portin un material mínim d'hidratació i emergència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.